По покана на кмета Генчо Генчев, днес в Гербовата зала

...
По покана на кмета Генчо Генчев, днес в Гербовата зала
Коментари Харесай

Среща с транспортните фирми за автобусни превози се проведе в Свищов

По покана на кмета Генчо Генчев, през днешния ден в Гербовата зала на Община Свищов се организира среща с автобусните компании за публичен превоз, на която участва и отрасловият зам.-кмет Станислава Стоянова.

На нея бяха разисквани проблемите по отношение на транспортната съгласуваност и провокациите, пред които е изправено популацията в община Свищов.

По време на проведената среща кметът утвърди направените от превозвачите поръчки по механизма за погашение на дотацията, обезпечена с Постановление на Министерски съвет, с което Община Свищов за първи път получи средства в размер на 250 хиляди лв. за покриване загубите на транспортните компании.

„ За мен е значимо Община Свищов да има работеща транспортна скица и хората да могат да пътуват умерено сред обитаемоте места и регионалните центрове, по тази причина няма да спрем до тук и ще продължим да настояваме пред Министерството на превоза и съответните органи за смяна в Наредбата и включване на крайдунавската община в Списъка на подлежащите на субсидиране междуселищни пътнически транспорти в слабонаселените планински и гранични региони в страната, с което финансовата поддръжка да бъде регламентирана и систематична “, съобщи кметът на Свищов.

От своя страна, автобусните превозвачи благодариха на кмета Генчев и общинското управление за ангажираността, положителната работа и отношението към тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР