По-плосък корем, по-големи устни, по-гладка кожа. Понякога, разглеждайки снимки в

...
По-плосък корем, по-големи устни, по-гладка кожа. Понякога, разглеждайки снимки в
Коментари Харесай

Плосък корем и огромни устни: Норвегия ще изисква от инфлуенсърите да посочват дали са обработвали снимките си

По-плосък стомах, по-големи устни, по-гладка кожа. Понякога, разглеждайки фотоси в обществените мрежи, ни е мъчно да разберем какво е редактирано по тях. Норвегия обаче стана първата страна, която ще изисква от инфлуенсърите да показват, в случай че рекламната им обява съдържа обработена фотография.

Новите условия бяха признати като изменение на Закона за маркетинга на Норвегия, а задачата им е да защищити подрастващите от създаване на нереалистични показа за човешкото тяло.

Кралят на Норвегия ще реши по кое време те ще влязат в действие.

Зaрaди тoвa инфлуeнcъритe щe трябвa дa дaвaт инфoрмaция oтнocнo „ прoмeни във фoрмaтa, рaзмeрa или кoжaтa нa тялoтo, кoитo ca нaпрaвeни чрeз рeтуш или другa мaнипулaция “. Нe e извecтнo дaли щe трябвa дa сe утoчнявa кaквa e тя.

Инфлуeнcъритe, кoитo нe cпaзят тoвa нoвo зaкoнoвo зaдължeниe, щe бъдaт глoбявaни. В тeкcтa нa нoрмaтивния дoкумeнт се пocoчвaт примeри кaтo угoлeмeни уcтни, пoдчeртaни муcкули и cтecнeни тaлии.

Законът визира всички, които разгласяват платена реклама в обществените мрежи - инфлуенсъри, артисти и артисти.

Разнопосочните отзиви на инфлуенсърите

26-годишната Маделайн Педерсен е инфлуенсър в „ Инстаграм “, тя споделя пред национално радио, че е " извънредно време " разпоредбите да бъдат изменени и се надява, че законът ще спре младежите да се съпоставят с нереалистични облици.

Според нея законът е жизненоважен за психологичното положение на подрастващите.

Маделайнн споделя, че трансформира " светлината, цветовете и рязкостта, с цел да реализира по-добра атмосфера ", само че споделя, че в никакъв случай не би употребила приложение, с цел да промени метода, по който наподобяват лицето и тялото ѝ. Тя счита, че новите условия ще значат, че авторитетните персони в Норвегия ще бъдат по-малко склонни да редактират фотосите си.

Ейрин Кристиансен е съгласна, че новият закон е " стъпка в вярната посока ", само че счита, че той " не е доста добре премислен ".

„ Струва ми се, че това е по-скоро къс път за решение на проблем, който няма да докара до никакво усъвършенстване ", прибавя тя.

Според Ейрин проблемите с психологичното здраве се дължат на доста повече от една редактирана фотография и още една „ значка “ върху фотосите на рекламодателите няма да промени метода, по който младите девойки и момчета в действителност се усещат.

Според английско изследване болшинството от младежите на възраст под 18 година настояват, че изображенията в обществените медии оказват " извънредно въздействие " върху облика на тялото им.

Само 5 % от младежите под 18 година, взели участие в изследването, са декларирали, че не биха обмислили да трансформират външния си тип посредством дейности като диета или хирургическа интервенция.

Ейрин споделя, че не редактира метода, по който наподобява на фотосите, само че си играе със " светлини и цветове ", с цел да улови " въодушевление ".

" Вярвам, че би трябвало да се съсредоточим повече върху това по какъв начин да се научим да сортираме това, което виждаме, и да научим по какъв начин в действителност работят обществените мрежи ", споделя тя.

Британският инфлуенсър Ем Кларксън е съгласна, че е значимо да бъдем изборни към това, което виждаме. 26-годишната жена разгласява нередактирани фотоси и постоянно приказва за вредата от филтрите и приложенията за редактиране. Но не постоянно това е било по този начин.

" Когато бях на 16 години, си изтеглих „ Фотошоп “ и се научих по какъв начин да обработвам, с цел да мога да кача моя фотография по бански във „ Facebook ", споделя тя.

Като по-млада, Ем споделя, че ѝ е било мъчно да се съпоставя с дамите, които е виждала на кориците на списанията, а това се е случвало към два пъти седмично. Но в този момент тя се тормози за подрастващите в „ Имстаграм “, които виждат редактирани фотоси по 50-100 пъти дневно.

Депутатите в Обединеното кралство предложиха законопроект, който да задължи хората да заявяват променените фотоси, само че той по този начин и не мина през Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР