По пътя към еврозоната България трябва да продължи с изпреварващия

...
По пътя към еврозоната България трябва да продължи с изпреварващия
Коментари Харесай

По пътя за еврозоната на България й трябва изпреварващ ръст на икономиката, обяви управителят на БНБ

По пътя към еврозоната България би трябвало да продължи с изпреварващия растеж на стопанската система и да резервира стабилността на обществените финанси. Това сподели по време на 12-ата среща на бизнеса с държавното управление Димитър Радев, шеф на Българска народна банка.

Радев добави, че в страната има трайна наклонност за увеличение на износа и непоклатимост на стопанската система. Необходимо е да се предпазваме от неточности, от всяко деяние, което ще подкопае този изпреварващ растеж на Брутният вътрешен продукт и уравновесените обществени финанси, акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Резултатите на банките са на положително ниво и облагата за предходната година ще е 1.2 милиарда лв., сподели Радев. Кредитната интензивност се усилва и доближава 4.8 на 100 за неправителствения бранш, а равнището на неприятните заеми към този момент е под 11 % при 17 % за 2014 година, само че остава на по-високи равнища от тези в Европейски Съюз.

Ниските лихви ще продължат да оказват въздействие върху рентабилността на банковата система, сподели още гуверньорът на Българска народна банка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР