По оценки на американски източници, Русия вече е съсредоточила по

...
По оценки на американски източници, Русия вече е съсредоточила по
Коментари Харесай

Reuters: Русия има 70% готовност за нахлуване в Украйна

По оценки на американски източници, Русия към този момент е съсредоточила по границите на Украйна 70% от ресурсите, нужни за пълномащабно навлизане, заяви Reuters.

Москва продължава предислоцирането на спомагателни тактически групи, показват двама публични американски представители. През последните две седмици броят на батальонните тактически групи край територията на Украйна е повишен от 60 на 83. Още 14 такива групи се доближават.

По думите на специалистите, метеорологичните условия биха разрешили на съветските военни да провеждат механизирани интервенции от 15 февруари до края на март. Това значи, че времето за дипломатически старания изтича.

Съединени американски щати допускат, че Русия може да избере и други разновидности, освен пълномащабно навлизане, в това число лимитирано навлизане, и не считат, че съветският президент Владимир Путин е взел дефинитивно решение.

Припомняме, Белият дом оповестих, че според прехванати съобщения Русия е създала тактики за изфабрикуване на мотив за нахлуване в прилежащата страна чрез диверсионна дейност и осведомителни интервенции. Москва е възнамерявала да упрекна Украйна в " приготовление на нахлуване " против съветските сили в окупираните от тях райони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР