По отношение на сухопътния транспорт, България е коридор между Европа

...
По отношение на сухопътния транспорт, България е коридор между Европа
Коментари Харесай

Желязков и Горанов с важни новини за всички пътуващи заради COVID-19 НА ЖИВО

По отношение на сухопътния превоз, България е кулоар сред Европа и Близкия Изток. Група от тежки транспортни средства ще бъдат конвоирани. Целта е за избран интервал от време те да изоставен рамките на страната, приказваме за директния трафик, съобщи министърът на превоза Росен Желязков по време на изключителния брифинг на държавното управление в Министерски съвет.

"В непрекъснат контакт сме с сътрудниците от Хърватска, Словения и Сърбия. Оттам потегля трафикът от Италия. В момента няма български камиони, които да са в Италия.

Хърватите ескортират, чух се с вицепремиера на Сърбия, преносът на този стадий също е обезпечен. Важното е да подсигурим доставките на артикули за България и свободното прекосяване на трафика за Турция.

От 24 часа във вторник вкарваме ограничаващи ограничения за полетите от Италия и Испания. Даваме опция на наши сънародници да се приберат в понеделник и вторник. Това е съобщение до самолетните компании. Ако някой не желае да бъде подложен под карантина, да не пътува.

Има организация с "България еър ", да осигурим полети до Италия и Испания. Няма да оставим наши сънародници в чужбина, още повече, че трафикът с коли и персонални транспортни средства, става все по-труден ", добави той.

Желязков уточни измененията и при вътрешния превоз.

"Днес се разискаха ограниченията, които ще се вземат в БДЖ. На този стадий не предвиждаме съкращаване на влаковете. Така ще осигурим опция на пасажерите да пътуват в измежду с по-голямо санитарно разстояние. По отношение на автобусния превоз, тази седмица ще създадем оценка от потребностите за съкращаване на транспортната скица ", приключи министърът на превоза.

"Ще предложим да спрат да текат всички процесуални периоди преди въвеждане на изключителното състояние. Ограничават се нотариалните удостоверявания до незабавните заверки, както и обществените продажби ", сподели правосъдният министър Данаил Кирилов.

Икономическият министър Емил Караниколов благодари на всички, които през вчерашния ден са работили по магазините в разгара на суматохата, която беше обхванала популацията.

Той успокои, че храна и артикули от първа нужда в България има в наличност, а през вчерашния ден някои от щандовете са останали празни преднамерено. Някои работодатели пък са изразили подготвеност да наемат на цивилен контракти служащи от други компании, които сега не работят или работят в понижен размер.

Всеки полет в България е бъде точно сепариран. Предварително ще имаме информация за пътуващи от страни в ограничаващия лист. От Италия, Испания, Иран, Южна Корея и Китай няма да има директни полети. Молбата ми е пасажерите да проявят самообладание, тъй като ще отнеме известно време при сепарирането.

"Към момента няма карантинирани градове. Всички ограничения, които взимаме са за понижаване на скупчването на доста хора, само че това няма да ограничи напредването на хората в страната ", изясни още Владислав Горанов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР