По отношение на природния газ възможностите на комисията са силно

...
По отношение на природния газ възможностите на комисията са силно
Коментари Харесай

Очаква Се Увеличение На Природния Газ От 1 Октомври! Ето Какво Значи Това За Цената На Парното

" По отношение на природния газ опциите на комисията са мощно лимитирани. Преди всичко би трябвало да проверим метода, методиката на изчислението и да намерим дали препоръчаната цена подхожда с контракта сред " Газпроемкспорт " и " Булгаргаз " за доставка на газ. Движението на цените и на курса на $ сега са в неподходяща посока. Това се вижда и от цените на течните горива по бензиностанциите на страната, добави Иванов.

Иванов призна, че КЕВР няма съществени принадлежности за влияние върху цената на природния газ.

Запитан дали от българска страна има деяние за развиване на хипотезата - Европейска комисия да подписа договорка с Газпром и да помоли за понижение на цените на природния газ по отношение на равнищата в Европейски Съюз, той отговори, че се извършват решения на Европейска комисия след публикуването им. То става в формалния вестник на Европейска комисия, написа нюз.бг.

Газпром би бил длъжен до 10 седмици да стартира договаряния със засегнатите 8 страни от Европейски Съюз. Тази обява още не е налична, посочи Иванов. Считам, че там ще има развиване, добави ръководителят на КЕВР.

На въпрос по какъв начин удължаването на глобите против Русия ще се отразят на Булгаргаз и на Булгартрансгаз, в случай, че имаме контракт с един единствен снабдител, той съобщи, че не счита, че ще се отрази. Санкциите са по-скоро за създаване на нови уреди, добави Иванов.

Иванов отхвърли да разяснява въпроса за разликата на цената на природния газ, която дават от Газпром за Германия и за България.

Газовата компания предвижда нарастване на цените на природния газ за последното тримесечие на тази година с към 15%. КЕВР ще се съобрази с направеното заявление, само че то ще бъде подробно оценено и тествано от страна на специалистите и до края на септември. Комисията ще се произнесе каква ще бъде цената на природния газ за последното тримесечие.

Ако се наложи нарастване на парното, то ще стане при започване на отоплителния сезон, изясни Иван Иванов. " Не желая и да си помисля, че може да се прави нарастване на цената на топлинната сила на 1 януари ", сподели той.

КЕВР има доста повече принадлежности за влияние върху цената на тока, само че не и върху цената на природния газ, изясни се ръководителят на Комисията. Цената на газа оказва въздействие върху цената на топлинната сила.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР