По отношение на общите заплахи от терористична дейност в България

...
По отношение на общите заплахи от терористична дейност в България
Коментари Харесай

Няма повишен риск за България от терористични заплахи

По отношение на общите закани от терористична активност в България няма нараснал риск и равнището остава най-ниско – трето равнище, което значи, че би трябвало да се внимава. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Според Денков за този миг са извършени две съвещания сред службите, военна полиция и представители на Министерския съвет.

„ На базата на тези две съвещания е направен отчет, който координира цялата антитерористична активност в страната. Няма нараснал риск, равнището остава най-ниско – 3 равнище. По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал риск, да вземем за пример гари – там е жълто равнище. По отношение на държавни институции равнището е зелено – най-ниското допустимо, там няма нараснал риск “, изясни министър председателят.

„ Ситуацията в Израел се трансформира доста бързо. Има сериозна заплаха от развиване на спора и неговото ескалиране, защото има такива индикации. Това може да докара до повишение на бежанските потоци, до опасности, свързани с доставката на първични материали, оттова и техните цени “, сподели Денков. Има по-общи опасности на световно равнище, само че ще приказваме за тях в идващите дни, разяснява още министър председателят.

Още довечера ще излети втори полет към Тел Авив, съобщи Денков. Той ще излети след 30 минути, изясни Георги Гвоздейков – министър на превоза.

Контратерористичният център ще работи всеки ден, в случай че се наложи и по два пъти дневно, всичко ще бъде мобилизирано, сподели още министър председателят.

Радваме се, че безвредно нашите сънародници към този момент са в България, сподели министърът на външните работи Мария Габриел. Тя благодари на премиера, министър Гвоздейков и всички екипи, които в последното денонощие са извънредно дейни.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР