По отношение на мнението на г-н Христо Иванов, то той

...
По отношение на мнението на г-н Христо Иванов, то той
Коментари Харесай

Цачева с драматично признание след случая с Жоро Плъха: Бандити влизаха в дома на сестра ми, тя има две дечица!

По отношение на мнението на господин Христо Иванов, то той от доста време е очевидна съпротива. Бих му предложила да прочете по-внимателно законопроекта. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " правосъдният министър Цецка Цачева.

" Когато се подхожда към изменение на съществени текстове в наказателния кодекс би трябвало да сме доста деликатни ", поде Цачева.

" Притесненията на специалисти, политици и учени не са основателни. Налице би трябвало да има изпълнени две условия - директен предумисъл и обилни вреди, които произтичат от това съзнателно действие ", разясни тя.

" В изработването на тези текстове са взели присъединяване специалисти от всички институции - Върховен касационен съд, прокуратура, юристи, министерство. Редакцията въпреки всичко постоянно може да бъде по-прецизна. Прави ми усещане, че в хода на изработването не едни текстове, които са обществени, всички излизащи в следствие причини се заострят и ускоряват щом влязат в Народното събрание. Няма спънка в Народното събрание още веднъж да се преценяват всички мнения ", сподели тя.

Виктор Николаев запита Цачева дали следователно , в случай че той в диалога си с нея се забави, надлежно се забавят рекламите и това е във щета на 3-то или 4-то лице, прокуратурата ще го преследва , в случай че този проектозакон бъде признат.

" Това е образец, изваден от подтекста. Това просто основава боязън сега. Отговарям ви - в съответния случай прокуратурата няма да ви преследва. Нямаме опит в рискови дейности, дефинирани като " новичок " от вас " , отвърна на Николаев тя.

Цачева разяснява и случая с доктор Димитров и Жоро Плъха: " Не е добра процедура от съответен мотив да се бърза за смяна в правни институции. Действително, в съответния образец, още веднъж разсъни неспокойствие в гражданското общество и страната е длъжна да реагира. Само с смяна в настоящи закони, не бихме постигнали крайната цел - да защитим дома и живота си. Едно дело и един развой е разследване на едно нахлуване, което е позволено да бъде осъществено ", поде тя.

" Създадена е работна група, правилно би трябвало да осведомявам, че поканените да се включат в нея представители на Висш съдебен съвет, Върховен касационен съд, прокуратурата, неправителствените организации и висшия адвокатски съвет отхвърлиха да вземат участие с претекст, че текстът е задоволително добре регламентиран. Поканените т.е. не желаят да има тази смяна в закона ", сподели Цачева.

Николаев непосредствено реши да пита министърката дали са влизали в дома й: " Влизаха в дома на сестра ми, с две дребни деца. Те обаче не бяха в дома си. След това беше просто смут. В психически проект никой не може да остави без коментар сходни действия, само че дано да не бързаме кампанийно да преработваме закона ", сподели тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР