По отношение на бюджета ще направим всичко, което зависи от

...
По отношение на бюджета ще направим всичко, което зависи от
Коментари Харесай

Денков към лекарите: Ще направим всичко, което зависи от нас, за да можете да работите по-добре

По отношение на бюджета ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да можете да работите по-добре, пациентите да се усещат по-добре и да сме по-здрави. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков пред лекарите след формалното разкриване на Шестия народен конгрес " Политики в опазването на здравето " на Българския лекарски съюз.

Няма по какъв начин да свършим работа без да се разбираме, само че няма по какъв начин да се разбираме, в случай че не се чуваме, тъй че тези срещи, които направихме и съм сигурен, че предстоят още, бяха извънредно потребни, с цел да схвана какво тъкмо ви тормози, сподели още той, визирайки срещите, които се състояха предходната седмица за разискване на възможностите за гратисен период за изписване на антибиотици на хартиена рецепта.

По думите на премиера срещите са били потребни, с цел да разбере какво тъкмо тормози заинтригуваните страни. Както видяхте, аз нямам проблем да кажа, че нещо може да се промени или отсрочи, стига да е ясно, че имаме една обща цел и въпросът е по какъв начин да го създадем по-добре, сподели още Денков.

Премиерът увери лекарите, че " ще ги чува по-добре “. Днес беше о громно наслаждение да приемем и бюджета на НЗОК , добави той и добави, че е било впечатляващо, че мненията на сътрудниците в тристранния съвет са били доста позитивни.

По-рано през днешния ден държавното управление прие Решение за одобрение на план на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година, в който се плануват 8 163 353,1 хиляди лева доходи и прехвърляния общо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР