По около 500 лв. еднократно ще получат служителите на полигоните

...
По около 500 лв. еднократно ще получат служителите на полигоните
Коментари Харесай

Министърът на земеделието отпуска по 500 лв. на хората, които се борят с градушките

По към 500 лева еднократно ще получат чиновниците на полигоните за битка с градушките, даде обещание министърът на земеделието Румен Порожанов.

Служителите на полигоните излязоха през днешния ден на митинг против ниските хонорари и мизерните условия на труд.

Над 100 от работещите на близо 50-те площадки в Голям чардак и с. Поповица се събраха тази заран на полигона в Поповица, оповестиха гражданско непокорство и изключиха системите. Те охраняват 2 млн. декера продукция за милиони.

-->

„ Искаме нарастване на заплатите, усъвършенстване на изискванията на труд и специалността ракетострелец да се включи в националния класификатор на специалностите и длъжностите, с цел да може да съществуваме – сега се водим пазачи”, сподели ракетострелецът Пенко Бончев.

Последва среща на Порожанов със синдикатите в Изпълнителната организация за битка с градушките и обещания за спомагателни средства за първото полугодие – общо 368 хиляди лева за всички чиновници. Министърът разгласи, че ще потърси опция за увеличение на възнагражденията през идната 2018 година

Служителите на полигоните не са удовлетворени от това предложение, те чакат обещаното 20-процентно нарастване на заплатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР