По около 3 телефонни измами е имало всеки ден през

...
По около 3 телефонни измами е имало всеки ден през
Коментари Харесай

По три измами по телефона всеки ден, МВР сменя тактиката

По към 3 телефонни измами е имало всеки ден през 2018 година, а разкритите са към 18%, демонстрира статистиката на Министерство на вътрешните работи. От всички регистрирани такива закононарушения - общо 1097, едвам 201 са разкрити. Заловени са 145 души, множеството от които са мулета. Затова Министерство на вътрешните работи подхваща нова тактичност за следствието им, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Приоритетите в работата си през 2019-а разиска на национално заседание в петък управлението на Министерство на вътрешните работи. Борбата с телефонните измами е измежду главните задания на полицията, увери министър Маринов, представен от „ 24 часа “.

Досега на телефонните измамници са противодействали главно спецзвена в Главна дирекция “Национална полиция ” и 3 регионални дирекции в страната, където се счита, че са ядрата на измамниците.

“Мерките дадоха резултат, само че са в своя пик и ще се прави метаморфоза ”, сподели вътрешният министър. Маринов изясни, че новият метод е обвързван с оперативни дейности и няма да ги разкрие, с цел да имат резултат.

“Една от тях обаче си остава предварителна защита посредством медиите ”, сподели вътрешният министър.

Разпространените от ведомството данни демонстрират, че записаните през 2018 година закононарушения са 96 187 – с 9,8% по-малко спрямо 2017 година Разкриваемостта е 46% и се усилва с 2,3 на 100.

Кражбите още веднъж са най-вече от всички закононарушения, само че бележат спад по отношение на 2017 година

Маринов уточни, че битката с битовата престъпност остава приоритет и през 2019 година За м.г. най-вече закононарушения е имало на територията на София. “Това е обикновено поради огромния пътников поток ”, сподели Маринов. Най-малко са в регионалната дирекция в Смолян.

Темата за пътната сигурност остава приоритет и за тази година, добави министърът. И увери, че се поставят всички дейности по засилен надзор с видеонаблюдение за понижаване на злополуките.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/02/16/po-tri-izmami-po-telefona-vseki-den-mvr-smenia-taktikata.402281
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР