По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура съдът призна за

...
По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура съдът призна за
Коментари Харесай

Затвор за избягалия Фарук Бекташ, прегазил двама мотористи

По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура съдът призна за отговорен турския жител Фарук Бекташ за отговорен. Наложено наказване 10 години отнемане от независимост отнемане от право да ръководи МПС за период от 12 години. Това оповестиха от прокуратурата.

Припомняме, че Фарук Бекташ сгази моторист и брачната половинка му през юли 2016 година, след което избяга от българското правораздаване.

Бекташ дружно със брачната половинка си тръгнали от вкъщи си в град Верл, Федерална Република Германия за Република Турция. Двамата пътували с лек автомобил марка „ Мерцедес “, ръководено от подсъдимия. След прекосяване на сръбско – българската граница лекият автомобил траял пътя си по първокачествен път от републиканската пътна мрежа № І-8, по посока град София. Времето било изсъхнало, като видимостта била естествена, асфалтовото покритие на пътя също било изсъхнало.

Около град Драгоман той решил да изпревари движещите се пред него два автомобила, маневра неразрешена в този сектор от пътното платно. Водачът нямал задоволителна видимост, само че все пак подхванал изпреварване със скорост 135 км/час. По това време в срещуположната лентата за придвижване, тази с посока от град София към ГКПП- Калотина, се движел мотоциклет марка „ Триумф Рокет “, ръководен от Б. Б. със скорост не по-голяма от 50 км/час. Последвал преден удар сред двете транспортни средства, който предизвикал гибелта на лидера на мотоциклета и неговата брачна половинка.

Обв. Ф. Б. изгубил надзор върху управлявания от него лек автомобил, пресякъл напряко лентата на насрещното придвижване, раздрал защитната ограда навлизайки в стръмен крайпътен склон, спуснал се по него и в долния завършек на ската прекратил придвижване в двора на къща в град Драгоман. Незабавно било формирано досъдебно произвеждане предвид на местопроишествие.

От заключението на съдебномедицинска експертиза се открива, че причина за гибелта на потърпевшите е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и на опорно-двигателния уред контузия.

В кръвта на водачите не са открити алкохол или синтетични и опиеви наркотични субстанции. Според автотехническата експертиза повода за настъпване на ПТП са субективните дейности на ръководещия лекия автомобил Мерцедес- обв.Ф. Б., който в зоната на деяние на пътен знак „ В 24 “ е правил изпреварване на движещи се пред него МПС, пресякъл единична непрекъсната линия „ М1 “,преди да предприеме маневра изпреварване не се е убедил, че има видимост, свободен път на разстояние задоволително за подхванатата маневра и откакто е навлязъл в пътната лента, предопределена за насрещно придвижване, е основал заплаха за транспортните средства движещи се по нея. По време на досъдебното произвеждане обвиненият се е отклонил от посочения от него адрес за приканване в страната ни при избраната му мярка за неотклонение „ Домашен арест “ от Софийски областен съд.

С определение на Софийски апелативен съд мярката за неотклонение е променена в „ задържане под стража “, и Ф.Б. е разгласен за общодържавно търсене. След подробно търсене в България и във Федерална Република Германия, по линия на интернационалното съдействие с способените правосъдни органи не е било откритото актуалното местоположение на подсъдимия. На Ф.Б. е наложено наказване 10 години отнемане от независимост отнемане от право да ръководи МПС за период от 12 години. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР