По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъдена

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъдена
Коментари Харесай

Съдът наложи само глоба на собственичка на куче, нахапало 3-годишно дете

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е наказана Н.М., на 40 година, за това, че на 19.04.2019 година, не е положила задоволително грижи за гръбначно животно - куче, което се намирало под неин контрол, вследствие на което то е предизвикало междинна телесна щета на 3-годишно дете – момче, изразяваща се в разкъсно-контузни рани по лицето - закононарушение по член 325в, алинея 1 Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

По този текст от Наказателния кодекс се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период до три години и по случая са налице основанията на член 78а от Наказателен кодекс, а точно – освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване - санкция, защото обвинената не е била осъждана досега и е с положителни характеристични данни. Поради тази причина Н.М. е освободена от наказателна отговорност и съдът ѝ е наложил административно наказване - „ санкция “ в размер на 2 000 лв..

Собственичката на Кане Корсото, което нахапа тежко 10-годишно дете, проговори

По делото е открито, че на 19 април 2019 година, в село Н., общ. Кърджали, потърпевшото момче играело на черен път, на към 50 м. от своята къща. То било единствено. При това време кучето на обвинената – неустановена порода, било вързано със синджир за дървен прът в двора на къщата й. То се раздразнило мощно, съумяло да скъса веригата, провряло се под телената ограда и нападнало детето. Обвиняемата чула писъците на детето, излязла от вкъщи си и видяла кучето над момчето. При това неотложно отишла при животното, хванала го за ушите и съумяла да го отскубне от детето. Бързата й интервенция е избавило детето от по-тежки увреждания. Пострадалото момче неотложно е било превозено първо до болничното заведение в гр. Кърджали, а по-късно – до гр. Пловдив, където му била направена незабавна интервенция.

Решението на Районен съд – Кърджали предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР