По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Търговище 32-годишният И.В. бе осъден

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Търговище 32-годишният И.В. бе осъден
Коментари Харесай

17 години затвор за млад мъж, убил свой познат

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Търговище 32-годишният И.В. бе наказан на 17 години отнемане от независимост при непоколебим режим за преднамерено ликвидиране на негов прочут, осъществено през 2020 година

Той е предаден на съд като обвинен за закононарушение по член 116, алинея 1., т. 9 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс.

Между двамата мъже, които живеели в един квартал в Търговище и се познавали, съществувала омраза. След един от споровете, прераснал в замяна на удари в заведение покрай домовете им, връзките им напълно се изострили. И.В. упреквал 62-годишния си комшия, че при скарването го е блъснал по главата и се заканвал обществено, че ще го убие.

На 22 август 2020 година, откакто и двамата взели присъединяване в сватбено празненство в квартала, подсъдимият напуснал по-рано празника и се скрил зад къща по пътя на своя конкурент към дома му. В лявата си ръка държал нож, а в дясната ръка – мотика. Той пресрещнал по-възрастния мъж и двамата почнали да се карат, като И.В. крещял мощно, че ще го убие. Внезапно той го блъснал с дръжката на мотиката първо в дясната ръка, а по-късно му нанесъл мощен удар в главата. В резултат на удара пострадалият паднал на земята.

С помощта на очевидци потърпевшият бил откаран до Спешна помощ, само че макар извършеното лекуване, той умрял няколко дни по-късно. От заключенията на първичната и спомагателна съдебно-медицински експертизи се открило, че повода за гибелта на 62-годишния мъж е била черепно-мозъчна контузия.

Решението на Окръжен съд – Търговище предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР