По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е осъден

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха 36-годишен на 15 години лишаване от свобода за опит за убийство при опасен рецидив

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е наказан 36-годишният М.Л.,за две закононарушения осъществени при рисков рецидив, а точно: за опит за съзнателно ликвидиране - закононарушение по член 116, алинея 12, във вр. с член 115, вр. член 29, ал.1, б. „ а “ и б. „ б “,вр. член 18 ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че е в изискванията на продължавано закононарушение направил хулигански дейности, отличаващи се с извънреден цинизъм и смелост - закононарушение по член 325, ал.5, във вр. ал.2, вр. ал.1, вр. член 26, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „ а “ и б. „ б “,вр. член 18 ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните доказателства по делото е открито, че причинителят М.Л. и потърпевшата жена Н.Л. живеели на фамилни начала в с. Крушовене. Вечерта на 08.11.2019 година те имали посетители. М.Л. използвал алкохол. В късните часове на деня се качил в лек автомобил дружно с потърпевшата и почнал до го ръководи с доста висока скорост в обитаемото място, като правел рискови и рискови маневри. Пострадалата се уплашила от държанието на М.Л. и съумяла да отвори вратата на автомобила, скочила в придвижване и избягала. М.Л. я търсил по улиците, където срещнал потърпевшия П.М., на който нанесъл неоснователен побой. Връщайки се в дома си обвиненият видял, че гостите са още там, както и потърпевшата. Възникнал скандал и М.Л. почнал да нанася мощни удари на Н.Л. Присъстващият В.Н. се опитал да го спре, само че деецът нанесъл и на него побой. Извършителят взел нож и пробол с него потърпевшата Н.Л. Той направил втори опит да прободе дамата, само че бил възпрян от присъстващите посетители.

Окръжен съд-Плевен признал М.Л. за отговорен в осъществяването на закононарушенията, за които е предаден на съд и наложил поотделно санкции за всяко едно от тях, след което определил едно общо наказване, а точно 15 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР