По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е
Коментари Харесай

18 години зад решетките за мъж, извършил жестоко убийство

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е признал за отговорен подсъдимия К. Гюргаков от с. Огняново за осъществено от него ликвидиране с особена свирепост - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Сутринта на 24.01.2014 година подсъдимият Гюргаков дошъл в гр. Гоце Делчев и отишъл в заведението „ Делибеев “, което постоянно посещавал. Цял ден консумирал там алкохол, като единствено за малко го напуснал, когато отишъл до намиращия се наоколо тотопункт, с цел да пусне фиш. Към вечерта в заведението пристигнали негови познати, измежду които били потърпевшият Д. Ангелов, прочут с прякора „ Сърбина “, и Г. Стоилов. И тримата били използвали огромно количество алкохол, като продължавали да пият.

В един миг сред мъжете зародил спор, който прераснал в счепкване и боричкане един различен, а след това и замяна на юмручни удари. След като към 20 ч. Ангелов тръгнал от заведението, Гюргаков бил очевидно сърдит, като почнал да насочва закани по негов адрес и да разпитва за местоживеенето му. Присъстващите му обяснили, че „ Сърбина “ живее в региона на ж.к. „ Юг “ в града.

Един час по-късно спорът траял пред блока, в който живеел Ангелов. Той излязъл на открито при чакащите го Гюргаков и Стоилов с железна тръба в ръка. В хода на разправията посред им подсъдимият съумял да я вземе от Ангелов и го блъснал с нея по главата, вследствие на което потърпевшият паднал по тил. Вместо да прекрати дейностите си Гюргаков застанал над него и траял да му нанася удари по главата, корема и бедрата с металната тръба и с крайници.

Ангелов опитвал да се отбранява, само че подсъдимият продължавал да му нанася удари, до момента в който тялото му не станало безжизнено. След това Гюргаков и Стоилов напуснали мястото на престъплението. Подсъдимият изхвърлил металната тръба в градската река и споделил на очевидеца на случилото се да мълчи. Двамата седнали в заведение до един от мостовете на реката, като си поръчали вино. На излизане от него извън към този момент имало полицейски чиновници, които ги задържали.

Извършената по досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е открила, че гибелта на Ангелов е настъпила вследствие на строшаване на черепа и размачкване на мозъка, в резултат на нанасяне на мощни удари по главата на потърпевшия с железна тръба. Убийството е било осъществено с особена свирепост, като броят на травматичните увреждания, механизмът на нанасянето им разкриват висока степен на проявена гняв и озлобление от страна подсъдимия Гюргаков.

Подсъдимият е наказан на осемнадесет години „ Лишаване от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. По искане на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград мярката му за неотклонение е изменена от „ Парична гаранция “ в „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР