По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за избягване

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за избягване
Коментари Харесай

Предадоха на съд жена за неправомерно усвояване на над 140 000 лева данъчен кредит

 По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за отбягване установяването или заплащането на данъчни отговорности посредством потвърждаване лъжи или затаяване на такива в подадена декларация и приспадане на неследващ данъчен заем в изключително огромни размери, съдът призна 47-годишната Н.Ч. за отговорна, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна. Подсъдимата призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и съобщи, че желае делото против нея да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета. След като взе това поради, съдът постанови присъда от 3 години " отнемане от независимост “, чието изтърпяване се отсрочва с 5 години изпитателен период.

В хода на следствието по случая било открито, че Н.Ч., разполагайки с пълномощията на ръководеща две компании, в края на 2014 година подала пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Варна, информация - декларация по ЗДДС за приспадне на неследващ се данъчен заем. Неправомерно потребления от подсъдимата данъчен заем бил в размер на 144 500 лв. /сто четиридесет и четири хиляди и петстотин лева/.

Схемата, която употребила 47-годишната жена, включвала контракт с китайска компания превозвач/спедитор за възлагане на маркетингово изследване за нахлуване на българския пазар. По време на проверката, назначена през януари 2015 година, било открито, че китайско сдружение с название като посоченото в контракта не се открива, нямало посланичество у нас и липсвали данни къде, по какъв начин и от кого бил подписан показания от обвинената контракт, който носел единствено нейните автограф и щемпел. Не били показани и доказателства по отношение на приемането на предоставеното изследване от китайска страна, нямало данни и за осъществено заплащане по отношение на това от страна на китайското сдружение.

Недоказаната доставка, каквато била тази по предоставените фактури, въпреки да била писмено завършена и съответно отразена в счетоводството на ревизираното лице, не пораждала права за данъчно задълженото лице, както във връзка с косвените, по този начин и във връзка с директните налози.

Решението на Варненския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР