По обвинение на Районна прокуратура-Шумен мъж, нарушил нееднократно заповед за

...
По обвинение на Районна прокуратура-Шумен мъж, нарушил нееднократно заповед за
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, нарушил повторно заповед за защита от домашно насилие

По обвиняване на Районна прокуратура-Шумен мъж, нарушил неведнъж заповед за отбрана от домашно принуждение, издадена от Районния съд в града през 2021 година, бе наказан дейно с „ отнемане от независимост “ за период от девет месеца, като на подсъдимия се дефинира първичен „ общ режим “ за изтърпяване на наказването.

О.О. е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 27 юни 2022 година към 12,00 часа в село Боян, област Шумен, в нарушаване на заповед за отбрана от домашно принуждение, не извършил задължението си да не се приближава до майка си, както и населяваното от нея жилище, и отишъл до дома й. Там мъжът блъскал по вратата, крещял и заплашвал. След идване на полицейски чиновници на място, той бил арестуван. Повдигнато му е било обвиняване за закононарушение по член 296, алинея 4, по отношение на алинея 1, предл. 2 от Наказателен кодекс. Това не било първото сходно нарушаване на правосъдното предписание. През май 2022 година той бил наказан за същото действие, само че все пак още веднъж нарушил заповедта.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор 55-годишният мъж е арестуван за период до 72 часа. В рамките на периода на задържането му мъжът е наказан и наведен на място за отнемане от независимост, където ще търпи присъдата си.

Одобреното от Шуменския областен съд съглашение е със силата на присъда и е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР