По нов австрийски метод изграждат най-дългия тунел у нас -

...
По нов австрийски метод изграждат най-дългия тунел у нас -
Коментари Харесай

По нов австрийски метод изграждат най-дългия тунел у нас

По нов австрийски способ построяват най-дългия тунел у нас - този при село Железница. Съоръжението е част от автомагистрала " Струма " и ще бъде с дължина 2 км. В момента се приготвят площадките на входовете и изходите на тръбите, а същинското строителство ще стартира до края на месеца.

В региона на село Железница към този момент е приготвена техниката, с която ще се построяват тунелите, а входовете им към този момент са обрисувани. Същинското строителство се чака да стартира до края на месеца. Проектът планува да бъде построен обходен път в южната част на тунела, той ще се употребява при спешни обстановки. Ще има и площадка за хеликоптер.

Съоръжението ще бъде построено по нов австрийски тунелен способ, който планува продупчване и подсилване, по-късно продупчване още веднъж с багери. По този метод ще се напредва в прокопаването на тунела.

В тунела ще бъдат построени съвременни системи за сигурност, като пожароизвестителна и мониторинг система на структурата на оборудването. Ще бъдат инсталирани и интелигентни транспортни системи. Жителите на село Железница се надяват с построяването на тунела да спрат тапите в обитаемото място.

Тунелът би трябвало да бъде построен за малко повече от две години и ще коства над 185 милиона лв. без Данък добавена стойност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР