По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал

...
По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП се изповяда. Натискал ли е прокурори?

По никакъв мотив и по никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата, съобщи на преднамерено призован брифинг шефът на ГДБОП Калин Стоянов.

Поводът за срещата бе, че единият от проверяващите прокурори е декларирал, че не го интересува обстановката по това публично значимо дело, посочи още Стоянов. Той съобщи, че е изказал персоналното си мнение по какъв начин би постъпил в такава обстановка.

Ако смятате, че желанието ни да се стигне до край по разплитането на това комплицирано закононарушение е форма на напън, аз съм безпределно изумен, акцентира шефът на ГДБОП.

По-рано през днешния ден прокуратурата упрекна ГДБОП в невиждан напън по делото за Автомагистрала " Хемус ". Това се случи и изказване за медиите. Според обвиняването наблюдаващият прокурор по делото е бил притискан да промени квалификацията на действието на единствения обвинен по проблема в по-лека.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че не знае за упражняван напън от страна на чиновници на ГДБОП.

" До момента ние не сме уверени, че нашата прокуратура с всичките си благоприятни условия оказва подпомагане по разкриването на истината за строителството на " Хемус ". Разбира се, и в някои други посоки - поправки на язовири, публични поръчки, озеленяване на автомагистрала, която не съществува ", разяснява Бойко Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР