По нареждане на министър председателя трябваше да проведем 2 срещи

...
По нареждане на министър председателя трябваше да проведем 2 срещи
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Санкции ще има и за потребителите при нарушаване на мерките

По разпореждане на министър ръководителя трябваше да проведем 2 срещи с комерсиалните вериги в България. Те поеха ангажимент за съблюдаване на ограниченията. Голяма част са реорганизирали своята активност. Някои от веригите са удължили опцията си за работа. Някои са назначили повече защита. Това сподели на брифинг министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

"В момента се прави график за Министерство на вътрешните работи с цел да не се допусне обстановка, в която ще се нарушат ограниченията ", сподели още той.

"Санкции ще има и за потребителите, които не съблюдават ограниченията. Реших да включа Комисия за защита на конкуренцията, те също ще са на терен и ще подават сигнали към органите ", сподели още той.

"Хотелите, учебните заведения и огромните вериги сътвориха съвършена организация. Има заведения, които 24 часа след ограниченията проведоха празненства, измисляха пароли, с които да се влиза. Българинът е цар да откри по какъв начин да заобиколи закона. Благодаря на огромните хранителни и нехранителни вериги, ще видите, че има защита на входа, има ограничаване на наличието, има маски. Друг е въпросът, че не могат създавайки подобен ред да контролират тълпата, която ще се събере извън ", сподели основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Очаквайте детайлности.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР