По над половин час висят пътниците в чакане багажа им

...
По над половин час висят пътниците в чакане багажа им
Коментари Харесай

Защо куфарът каца половин час след пътника?

По над половин час висят пасажерите в очакване багажа им да бъде свален от самолета на летище София.

За казуса от седмици в редакцията сигнализират пасажери, идващи от целия свят, а измежду пострадалите преди време е световноизвестният цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази. Той избухна с ядосан пост във Facebook: " Летище София няма никакъв надзор над разтоварване и доставка на багажите. Тази вечер стотици пасажери от разнообразни дестинации чакаха над час и половина своите багажи “, написа виртуозът на късата струна предишния месец. Според него наземният личен състав вдигал плещи при всяко питане от страна на изнервените и изморени пасажери, а на никое място в близост нямало шеф или какъвто и да е виновен орган, който да изясни какво се прави по въпроса с багажа.

Оплаквания

Подобни недоволства зачестяват, а последното е от преди няколко дни, когато 160 пасажери чакали над половин час да получат багажа си от полета от Катания. " Половин час не звучи доста, само че представете си какво е след през целия ден изморително пътешестване с разнообразни типове превоз, нетърпението просто да се прибереш вкъщи. Напротив, постанова ти се просто да висиш пред празния багажен колан без никаква изясненост по кое време тъкмо ще си видиш куфара. А да не забравяме, че измежду идващите пасажери има доста, които не са от София и на които занапред им следва дълъг път до дома “, показа Франческа, един от пасажерите във въпросния полет.

Оператори

" Телеграф “ потегли по следите на казуса, който явно е систематичен, а не случаен. На летище София сега работят три лицензирани оператора по наземно обслужване, в чиито пълномощия влиза и обработката на багажите за излитащи и кацащи полети. Това са " СофКънект “, " Суиспорт “ и " Голдеър Хендлинг България “, които дават отговор за полетите на разнообразни самолетни компании. От " СофКънект “ желаеха информация за кои тъкмо полети става дума и твърдо обявиха, че проблемите не са при тях и сега се радват на съвършена организация и кадрова обезпеченост. От " Суиспорт “ oтговориха, че са поделение на огромна интернационална компания, разположена в Цюрих, Швейцария, и единствено компанията майка има пълномощия за връзки с обществеността. От " Голдеър Хендлинг “ обявиха, че ще върнат позиция по казуса навреме, само че изрично отхвърлиха да имат кадрови проблеми.

Разстояние

За най-малко два от операторите имат сериозен кадрови дефицит и това се отразява зле на потенциала им на работа, изключително във вечерните часове. Проблемът касае изключително постоянно нискотарифните самолетни компании, които за икономисване на средства паркират самолетите си на отдалечени от терминала стоянки. Така при тях казусът се ускорява поради по-дългото разстояние за превозване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР