По-малко регистрирани случаи на изхвърлени мъртви делфини по българското крайбрежие

...
По-малко регистрирани случаи на изхвърлени мъртви делфини по българското крайбрежие
Коментари Харесай

Все по-малко мъртви делфини по българското крайбрежие на Черно море

По-малко регистрирани случаи на изхвърлени мъртви делфини по българското крайбрежие на Черно море са установени от началото на 2019 година по отношение на предишни години, демонстрират данните на Регионалните инспекции по околната среда и водите в Бургас и Варна.

От началото на 2019 година до сегашния миг общият брой регистрирани мъртви китоподобни е 38 екземпляра, като измежду тези случаи няма такива със следи от човешка интервенция, насочваща към съзнателно умъртвяване. За съпоставяне, през същия интервал на 2015 година са регистрирани 41 екземпляра, 2016 година – 150, 2017 година – 81, а през 2018 година – 74 екземпляра. Тези данни демонстрират наклонност за трайно понижаване на броя на изхвърлените мъртви делфини по българското черноморско крайбрежие.

В Черно море се срещат три типа делфини – елементарен делфин, муткур и афала. Те са предпазени типове според българското законодателство, като за тях се не разрешава обезпокояване, гонене, хващане, ликвидиране, както и вземането на открити мъртви екземпляри.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР