По-малко от седмица преди началото на предизборната кампания партийни лидери

...
По-малко от седмица преди началото на предизборната кампания партийни лидери
Коментари Харесай

На старта на кампанията: Партиите омекват за коалиционно правителство

По-малко от седмица преди началото на предизборната акция партийни водачи и функционери заявяват, че са подготвени след парламентарните избори да се спогодят, с цел да сформират съдружно държавно управление, написа " ".

По-рано през седмицата водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи, че оферират предизборно съглашение за коалиция с " Демократична България " и

" Изправи се БГ ", а се надяват " ИТН " да понамалят егото си и с тях също да се получат ползотворни диалози. Така даде звук на останалите партии да афишират желанията си.

В събота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани за повече разсъдък след вота, в този число и Слави Трифонов, водача на " ИТН ". " Половин милиард лв. в тази рецесия се изхарчиха за избори, българи ", напомни той. Риторично попита за какво в Германия не отиват на нови избори, а договарят за коалиция.

Ще създадем всичко допустимо да има кабинет, даде обещание Станислав Балабанов от " ИТН ". Той уточни кой са естествените им сътрудници: " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Изправи се БГ ". Зам.-председателят на партията Ивайло Вълчев също заявява, че ще са диалогични. И се надяват така наречен партии на митинга този път да бъдат подготвени за повече разговор. Вълчев отхвърли като сътрудници партиите на статуквото, само че позволи съдействие с Българска социалистическа партия.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че ще има обединения, деликатно и авансово написани. Те няма да одобряват съдействие с ГЕРБ и Движение за права и свободи. За Българска социалистическа партия сме си сложили алена линия, че няма да подкрепим държавно управление с техен мандат, само че за огромните промени могат да се структурират някакви връзки, изясни Иванов.

Другият съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов наподобява по-сговорчиво надъхан. " Да се коалираме с Българска социалистическа партия е комплицирана тематика. В интерес на страната сме подготвени да участваме в болшинство с тях, само че е значимо с мандата на коя партия, с каква стратегия и какъв състав на държавното управление ", сподели Атанасов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е безапелационна, че не биха говорили единствено с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Компромиси са възможни, в сегашната обстановка ползата на хора е преди всичко, партийният - на второ, счита тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР