По-малко от седем-осем часа сън за денонощие пък води след

...
По-малко от седем-осем часа сън за денонощие пък води след
Коментари Харесай

Вреди Ни Колкото Пушенето! Ето Го Коварният Убиец Във Всеки Дом, Който Ни Вкарва В Гроба 20 Години По-Рано!

По-малко от седем-осем часа сън за денонощие пък води след себе си затлъстяване и редица други заболявания, изясняват учени от университета в Пенсилвания. Седенето пред тв приемника за повече от два-три часа дневно усилва риска от сърдечни болести, диабет и преждевременна гибел.

Доказано е, че в случай че сме постоянни фенове, редуцираме живота си с 20 години. След проучвания в границите на повече от 40 години учени от Харвард открили, че намаляването на времето, прекарано пред тв приемника, може доста да усъвършенства здравето на хората. Особено огромен е резултатът, като се има поради, че дружно с гледането на телевизия се понижават и изядените от телеманите нездравословни храни, показват учените. Рискът от инфаркт е извънредно по-висок при бездействащите пред екрана. Проучване, обхванало 4512 души, демонстрира, че смъртността е с 48% по-висока при тези хора, които прекарват повече от 4 часа дневно пред екрана – отвън работата, спрямо тези, които са стояли пред тв приемника или компютъра в границите на 2 часа.

Освен това изследвания сочат, че хората, които постоянно гледат вести и публицистични излъчвания, са настроени по-песимистично към живота. Те са склонни към меланхолия и не се радват на живота. Постоянно включеният тв приемник у дома вреди и на развиването на говора и на интелекта на дребните деца даже когато не го гледат, написа Пик. Причината е, че броят на думите, които децата чуват и произнасят, понижава. Включеният за часове тв приемник у дома понижава значително речевите качества на децата, както и на тези, които се грижат за тях, настояват педиатри. За всеки час, в който тв приемникът работи, децата чуват сред 500 и 1000 думи по-малко от страна на възрастните. Възрастните произнасят всекидневно по към 941 думи на час.

За да се предпазим от нездравословните лъчи на тв приемниците, би трябвало в никакъв случай да не заспиваме, когато уредът е включен. Освен това не е добре да имаме подобен в спалнята или в помещението, където нощуваме, а на всеки час гледане е хубаво най-малко за 20 минути да се разсейваме с други интензивности. При гледане би трябвало да се намираме на най-малко 2 метра разстояние, а с цел да обезвреждаме нездравословните лъчи, можем към уреда да сложим растения. Сред най-ефикасните са мушкатата, хризантемите и саксийните гербери, които имат функционалността да гълтам отрицателните излъчвания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР