По-малко от месец след приключване на основния ремонт на на

...
По-малко от месец след приключване на основния ремонт на на
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 13 април

По-малко от месец след привършване на главния ремонт на на ул. " Пенчо Славейков " във Варна, екскаватор разкопа прясно положения асфалт. Случаят е от преди дни, а разкопаният сектор е тъкмо до ОУ " Йордан Йовков ". Разкопаването е поради ВиК повреда.

Предстои ремонт на фонтана на площад „ Независимост “. Планирана е замяна и ремонт на подводни осветители, помпи, както и разнообразни дюзи и водни резултати. Дейностите включват още замяна на част от компрометираната каменна обшивка.

Опит за съзнателно ликвидиране на млад мъж е осъществен в кв. „ Васил Левски “. Престъплението е осъществено към 19:15 часа на 12 април на улица в квартала. Пострадалият е 30-годишен мъж, който е настанен за лекуване в болнично заведение с прободни рани по тялото, има заплаха за живота му.

Почистването на дома преди Великден е измежду обичаите преди столетие, които варненци спазвали. За това споделя публикация във Варненския общински вестник от 1937 година на доктор Руменов, показана в цифровата сбирка на Регионалната библиотека.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР