По-малко от час остава до дългоочаквания сблъсък между двата колоса

...
По-малко от час остава до дългоочаквания сблъсък между двата колоса
Коментари Харесай

Огромни безредици и пострадали футболисти преди Суперкласико, мач може и да няма

По-малко от час остава до дълго чакания конфликт сред двата колоса на аржентинския футбол - Ривър Плейт и Бока Хуниорс, които ще дефинират носителя на Копа Либертадорес за 2018 година.

Още обаче не е ясно дали дуелът ще се състои, тъй като в Буенос Айрес настанаха съществени вълнения, които могат да доведат до отлагането на мача, написа Sportal.bg. 

Причината е офанзива от страна на огромна група почитатели на Ривър против рейса с футболистите на Бока Хуниорс. Возилото е изпотрошено от хвърлените камъни, а вследствие на намесата на полицията и използването на сълзотворен газ, някои от играчите на Бока са потърпевши и се нуждаят от здравна помощ.

Разнебитеният рейс на " синьо-жълтите " въпреки всичко стигна до " Ел Монументал ", а при излизането си от него значително футболисти на Бока, измежду които Карлос Тевес, Мауро Сарате, Пабло Перес и Леонардо Хара,  бяха с насълзени очи и очевидно уплашени. Президентът на клуба Даниел Анхеличи незабавно се насочи на среща с сътрудника си от Ривър Родолфо Д`Онофрио. Двамата, дружно с боса на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес, би трябвало да решат дали мач ще има. 

Една от опциите е началото на срещата да бъде отсрочено с един час. Има обаче и вид дуелът да бъде отсрочен. Той наподобява по-вероятен, тъй като от Бока са безапелационни, че потърпевшите футболисти не са в положение да играят.
Цялостната атмосфера преди мегасблъсъка е извънредно наектрелизирана. В обществените мрежи се появиха и видеа, на които се вижда по какъв начин последователи на Ривър крият факли под облеклата на невръстни деца, с цел да ги вкарат на стадиона.

За пръв път в историята грандовете от Буенос Айрес се срещат във край на най-престижното клубно съревнование в Южна Америка. Преди две седмици противниците направиха зрелищно 2:2 на " Ла Бомбонера ", като Бока на два пъти повеждаше, само че Ривър съумя да стигне до тъждество и да си обезпечи психическо преимущество преди реванша на " Ел Монументал ".
Регламентът на шампионата не дава преимущество на тима, отбелязал повече голове на непознат терен. Това значи, че при тъждество през днешния ден, без значение с какъв резултат, ще следват две продължения по 15 минути и вероятно дузпи.

Вече са ясни и стартовите сформира за 248-ото и може би най-важно издание на Суперкласико. Домакините още веднъж ще могат да разчитат на капитана си Леонардо Понсио. Опитният халф лекуваше травма, само че към този момент е изцяло възобновен. 

Освен бе санкции си треньор Марсело Гаярдо, Ривър Плейт е и без нападателя Рафаел Сантос Боре, който е осъден. Игнасио Скоко пък пропуща мача поради контузия.

От кадрови проблеми може да се оплаче и Гийермо Скелото.  Най-много ще липсва звездата в офанзива Карлос Павон. Аржентинският национал се контузи в дуела на " Ла Бомбонера " и въобще не попадна в групата за реванша. Вместо него измежду титулярите стартира ветеранът Карлос Тевес.

На вратата на Бока Хуниорс застава Естебан Андрада, който замества игралия в първия мач Аугустин Роси.

Още след полуфиналите в шампионата беше взето решение на мачовете за купата да не участват гостуващи почитатели. Вчера към 60 000 последователи на Бока Хуниорс извършиха трибуните на " Ла Бомбонера " на последната подготовка, с цел да поддържат любимците си и да ги надъхат за огромния двубой. 

Не по-малко впечатляваща беше и атмосферата пред хотела, в който пренощуваха футболистите на Бока. Три часа преди мача тимът се насочи към стадиона на безконечния противник, а огромен брой екзалтирани ентусиасти изпратиха своите с невероятна фиеста от песни, викания и танци. 

Ривър Плейт играе своя 6-и край в Копа Либертадорес. " Червено-белите " са вдигали трофея три пъти, за последно през 2015 година. Бока преследва рекордна седма купа, с която да се изравни с Индепендиенте. 

" Генуезците " имат преимущество в общия баланс против безконечния си противник - 88 победи против 81 триумфа за " милионерите " и 78 равенства. В мачовете за Копа Либертадорес още веднъж господства Бока с 10 победи против 7 за Ривър. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР