По-малко от 40 дни остават до 2 април. С това

...
По-малко от 40 дни остават до 2 април. С това
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания

По-малко от 40 дни остават до 2 април. С това се форсира темпото и сложността на дилемите, които би трябвало да решаваме в границите на пълномощията ни като служебно държавно управление. Правим нужното, с цел да подпомогнем главния способен орган – ЦИК за подготовката и провеждането на изборите. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев на съвещание в Министерския съвет (МС).

„ Последните промени в ИК пораждат неясноти и компликации и на практика компликации. Отговорите на всички съществени въпроси каква ще бъде изборната интензивност, какво доверие ще засвидетелстват жителите на обособените участници и каква настройка ще се получи в 49-ото Народно събрание, на зависят само и единствено от партиите и обединенията “, добави Донев.

„ Служебният кабинет не се намесва в предизборната акция и не работи за или срещу една или друга политическа групировка “, съобщи Донев и означи, че от 49-ото Народно събрание чака да се образува стабилно болшинство, а не тематични обединения, както и да излъчи работещо държавно управление.

Българските жители, съгласно него, чакат народните представители да прегледат навреме законите, свързани с присъединението към Шенгенското пространство, Еврозоната и ПВУ.

Служебният министър председател добави, че през оставащите дни партиите и обединенията разполагат с задоволително време да завоюват доверието на жителите с ясни политически послания. „ Ние от своя страна продължаваме да работим за решаването на действителните проблеми на хората. Днес ни следва да разгледаме постановлението за изменение и допълнение на Устройствения устав на държавния авиационен оператор, с което на държавния авиационен оператор ще му се наложи да прави полети за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух “, заяви той.

Донев е безапелационен, че няма подозрение, че това е работещо решение в интерес на българските жители.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР