По малко от 40 дни остават до 2 април -

...
По малко от 40 дни остават до 2 април -
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания

По малко от 40 дни остават до 2 април - датата на следващите предварителни парламентарни избори. С това се форсира темпото и сложността на дилемите, които би трябвало да решаваме в границите на пълномощията ни като служебно държавно управление. Това съобщи при започване на днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят Гълъб Донев.

Именно в тези рамки ние вършим нужното с цел да подпомогнем главния способен орган ЦИК за съответната подготовка и осъществяване на изборите. Действаме в осъществяване на законите, макар че последните промени в Изборния кодекс явно пораждат неясноти и на практика компликации ", разяснява Донев.

Той беше безапелационен, че служебният кабинет не се намесва в предизборната акция и не работи за или срещу една или друга политическа групировка.

Очаква 49-ото Народно събрание да образува стабилно парламентарно болшинство, а не тематични обединения, както и да излъчи работещо редово държавно управление.

Огромното болшинство от българските жители чакат бъдещите народни представители навреме да прегледат и одобряват неотложните закони, свързани с присъединението ни към шенгенското пространство, приемането ни в еврозоната и реализацията на националния проект за възобновяване и резистентност, сподели още министър председателят Гълъб Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР