По-малко от 20 минути продължиха консултациите за определяне състава на

...
По-малко от 20 минути продължиха консултациите за определяне състава на
Коментари Харесай

Партиите не постигнаха съгласие за състава на РИК-Монтана

По-малко от 20 минути продължиха консултациите за установяване състава на Районната изборна комисия в Монтана. Съгласие не бе реализирано и комисията ще бъде назначена служебно от ЦИК. В консултациите, чийто хазаин бе регионалният шеф Валери Димитров, участваха представители на парламентарните партии. „ Има подобен народ” и ГЕРБ-СДС желаеха председателското място в РИК. Има Такъв Народ предлагат за поста Гита Цветкова, ГЕРБ-СДС Валери Димитров. „ Смятаме, че В. Димитров, който има опит е най-подходящ за ръководител. Още повече, че на 14 ноември парламентарния избор ще е по едно и също време с първия тур на президентските избори”, аргументира се Росен Белчев /ГЕРБ/. От Има Такъв Народ резервираха безмълвие. Демократична България нямаха искания за постове
Две партии се прицелиха и в секретарското място. Коалиция „ Българска социалистическа партия за България” предложи Камелия Александрова, Движение за права и свободи - Галина Евгениева. Позициите им останаха непроменени и при втория тур на консултациите.
От „ Изправи се БГ. Ние идваме” желаеха зам. председателско място в изборната комисия. Както и до момента РИК- Монтана ще има 13 членове, като Има Такъв Народ и ГЕРБ-СДС получават по три места, Българска социалистическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи – по две, Изправи се Бг. Ние идваме” -1.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР