По-малко хора са загинали по българските пътища през миналата година,

...
По-малко хора са загинали по българските пътища през миналата година,
Коментари Харесай

Жертвите на пътя през миналата година намаляват, Пловдив е най-опасното място

По-малко хора са починали по българските пътища през предходната година, в сравнение с през 2017 година. Това най-малко сочи формалната статистика на Министерство на вътрешните работи, за която неведнъж е имало подозрения до каква степен е достоверна – най-много поради това по какъв начин се включват в статистиката умряли от контузии не на местопроизшествието, а на по-късен стадий.
През 2018 година има 75 смъртни случая по-малко по българските пътища, в сравнение с през 2017 година. Миналата година са умряли 607 души поради произшествия. Това е и позитивен връх през последните 5 години.
Тревожен факт е, че измежду починалите има доста пешеходци – 115 души. Макар по публична статистика директната виновност за случай на пътя да е на пешеходец в 0,77% от записаните случаи, тежкият край при такива случаи наподобява съвсем неминуем.
Най-смъртоносното място в България си остава област Пловдив. Преди правенето на формалната статистика за цялата предходна година към този момент е ясно, че до ноември в това число в Пловдивска област са станали 863 тежки произшествия. За съпоставяне в Столична община, която е на второ място, тежките конфликти на пътя са с над 100 по-малко – 749. Варна е трета, с 665 произшествия. На дъното на нежеланата ранглиста т.е. на местата, на която би желала да е всяка област, са Перник (48 катастрофи), Търговище (55) и Ямбол (66).
Огромният брой произшествия в Пловдивско е довел до гибелта на 70 души. В София са починали 48 души, а във Варна – 45 т.е. там по-често тежките произшествия са били смъртоносни, в сравнение с в София. Най-малко починали след злополука има в област Кърджали – 3 души, в Кюстендил – 4 души, и в Смолян – също 4 души.
Пред в. " Труд " ръководителят на КАТ Росен Рапчев разяснява, че през предходната година са издадени 76 000 електронни фиша и че засиленият надзор на пътя дава позитивни резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР