По-малкият син на британския крал Чарлз Трети, принц Хари, присъства

...
По-малкият син на британския крал Чарлз Трети, принц Хари, присъства
Коментари Харесай

На третия ред в Уестминстърското абатство и без поява на кралския балкон: Скромното присъствие на принц Хари на коронацията на Чарлз

По-малкият наследник на английския крал Чарлз Трети, принц Хари, участва на коронацията на своя татко в Уестминстърското абатство, само че по-късно не се появи с него на балкона на Бъкингамския замък, отбелязва Ройтерс.

До началото на предишния месец не беше ясно дали Хари, който в този момент живее оттатък океана - в американския щат Калифорния, въобще ще участва на историческото събитие след доста обществен спор със фамилията си.

38-годишният деец от английската войска, служил в Афганистан, в последна сметка пристигна в Уестминстърското абатство ухилен и облечен в утринен костюм, носейки медалите си на гърдите си.

Принц Хари обаче бе чак на третия ред, за разлика от своя по-голям брат - престолонаследникът принц Уилям, който бе на видно място. При това Хари, който към този момент не е " работеща кралска персона ", нямаше никаква публична роля на церемонията.

Съпругата му Меган и двете им дребни деца останаха в Съединени американски щати. По-голямото, Арчи, навърши в деня на коронацията (6 май 2023 г.) четири години и се счита, че Хари желае да се прибере при фамилията си допустимо най-бързо, показва Ройтерс.

Някога по-малкият наследник на Чарлз Трети беше един от най-популярните членове на английското кралско семейство и сватбата му с американската актриса Меган Маркъл в замъка Уиндзор през май 2018 година се трансформира в грандиозно събитие, провокирало всеобщ възторг. Решението му да се откаже от отговорностите си като " кралска персона " и разривът с неговото семейство обаче раздели публичното мнение.

Коментатори обявиха, че в случай че принц Хари се беше появил на балкона, това би било знак, че се е помирил със своето семейство след разрива, отбелязва Ройтерс.

Източник: Николай Станоев/БТА. Снимка: Forum Film Bulgaria
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР