По-малкият брой на новите случаи на заразени с коронавирус в

...
По-малкият брой на новите случаи на заразени с коронавирус в
Коментари Харесай

В Германия все още не са овладели заразата, но виждат забавяне

По-малкият брой на новите случаи на инфектирани с ковид в Германия през последните дни най-вероятно е поради по-малкото тестване по Великден. Заразата към момента не е овладяна. Това заяви ръководителят на Институт " Роберт Кох " Лотар Вилер, представен от " Ройтерс " и " Гардиън ".
 В Германия предлагат разхлабване на рестриктивните мерки
В Германия предлагат разхлабване на рестриктивните мерки

Академията предлага отваряне на учебните заведения допустимо най-скоро

Случаите на инфектирани с вируса се усилиха с 2082 до 125 098 , демонстрират последните данни на института. Четвърти следващ ден е регистриран спад на новозаразените.

Починалите са се нараснали със 170 до 2969 . Смъртността е надалеч по-ниска по отношение на други наранени страни, само че немските управляващи към момента не са решили дали да анулират рестриктивните мерки.

В Германия смъртността е 2,4% и ще се усили, в случай че вирусът засегне повече възрастни хора, предизвести Вилер. По думите му междинната възраст на инфектираните е 49 година Основните признаци, означи Вилер, са кашлица, температура, запушен нос, загуба на подушване и усет. При 2% от случаите се стига до пневмония, а при 16% се стига до болница.

" Все още не можем да приказваме за ограничение - към момента имаме висок брой всеки ден. Виждаме закъснение ", сподели Вилер на конференция.
 Германия с трети ден по-малко инфектирани
Германия с трети ден по-малко инфектирани

2 537 са потвърдениет и 126 са умрелите

Призовавайки германците да изчакат и да останат дисциплинирани с ограниченията за обществена отдалеченост, той е пресметнал, че в страната приблизително един инфектиран с ковид го предава на 1,2 други.

Според него в интерес е за всички предаването на вируса да падне до 1.

Това е значим фактор, добави той.
 За първи път оздравелите от Covid-19 в Германия са повече от инфектираните
За първи път оздравелите от Covid-19 в Германия са повече от инфектираните

Бавария остава главното огнище на вируса в страната

Вчера учени изпратиха рекомендации на канцлера на Германия Ангела Меркел и на шефовете на провинциите. Те приканват за последователно връщане към естествен живот, в случай че някои условия са изпълнени.

Меркел ще разиска рекомендациите с министрите си през днешния ден. В сряда пък ще организира видеоконференция с министър председателите на провинциите.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,77 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,92 млн. случая и над 119 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 458 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР