По-малкият брат на легендата на MotoGP Валентино Роси – Лука

...
По-малкият брат на легендата на MotoGP Валентино Роси – Лука
Коментари Харесай

Марини поведе, Куартараро и Баная са 8-ми и 9-ти след втората тренировка във Валенсия

По-малкият брат на легендата на MotoGP Валентино Роси – Лука Марини оглави общото класиране в края на втората свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Валенсия, с която ще се постави края на сезона в кралския клас в неделя. След първия ден на „ Рикардо Тормо “ двамата кандидати за международната купата Фабио Куартараро и Франческо Баная са 8-ми и 9-ти в общото нареждане, като те изостават на надлежно 0.225 и 0.230 секунди от Марини.

Самият италианец съумя да завърти обиколка за 1:30.217 по време на квалификационните симулации в самия края на сесията. Така той победи с 0.105 водача на Прамак Дукати Хорхе Мартин, а тройката след вторите 45 минути за подготовка затвори съотборникът на Баная в Дукати Джак Милър. Австралиецът остана на 0.128 от Марини.

Марк Маркес и Енеа Бастианини допълниха челната петица в края на петъчния ден, а Мигел Оливейра, Йоан Зарко и Брад Биндър допълниха местата, които дават право на непосредствено присъединяване във втората фаза на утрешната квалификацията. 

За разликата от първата подготовка, в която съвсем нямаше позволени неточности във втората имаше няколко значими такива. Сред тях бяха двете неточностни на Баная в прекъсването за осмия завой, след които той трябваше да минава през зоната за сигурност. 

Освен него неточности позволиха още Франко Морбидели, Фабио Ди Джанантонио, Марк Маркес, Алейш Еспаргаро и Кал Кръчлоу, които се озоваха на земята в хода на тренировката. И петимата се отърваха без травми и се върнаха на пистата със своите втори машини в заключителните минути на сесията. За Маркес това бе второ рухване за деня, след грешката му на втория завой в първата сесия. 

Уикендът за Гран При на Валенсия продължава на следващия ден с третата свободна подготовка, която ще стартира в 10:55 часа българско време. След нея ще стане ясно и кои десетима водачи ще прогресират непосредствено към втората фаза на квалификацията, която ще започва в 15:10 часа следобяд. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР