По-малък брой инфаркти са регистрирани в страната за периода от

...
По-малък брой инфаркти са регистрирани в страната за периода от
Коментари Харесай

Все повече млади хора получават инфаркт

По-малък брой инфаркти са регистрирани в страната за интервала от април до юни.
По време на изключителното състояние 2 447 българи са получили изострен инфаркт на миокарда, като 843 от тях са били настанени в интензивни отделения, а 204 от пациентите са умряли.
 Доц. Сотир Марчев: Карантината понижи инфарктите и инсултите у нас Доц. Сотир Марчев: Карантината понижи инфарктите и инсултите у нас
Карантината понижи броят на инфарктите и инсултите в България. Причината - около ограниченията за ковид се ограничиха и другите вирус...
От общо диагностицираните още един инфаркт са получили 14 души, сочат данните на Националния център по публично здраве и разбори.
Негативно развиване на статистиката, обаче, се следи при възрастта на пациентите – в случай че предходната година едвам 14 души под 35-годишна възраст са получили инфаркт, то единствено за интервала от април до юни броят им към този момент е 19. Това са най-вече мъже, а за интервала нито една жена под 35 години не е била диагностицирана.
Най-голяма е възрастовата група на хората над 55-годишна възраст, в която 1216 пациенти-мъже и 747 дами са получили сърдечен удар. 465 индивида сред 35 и 55-годишна възраст са били диагностицирани с инфаркт единствено за трите месеца на второто тримесечие.
През посочения интервал на тази година са осъществени и по-малко коронарни ангиопластики /поставяне на стентове за уголемение на кръвоносните съдове/, което може да бъде обяснено с ограничавания достъп до лечебните заведения по време на изключителното състояние. 2050 е общият брой на такива инвазионни процедури от април до юни т.г., а през предходната година броят им е бил 2249, предава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР