По линия на ОП "Региони в растеж" почти 624 млн.

...
По линия на ОП "Региони в растеж" почти 624 млн.
Коментари Харесай

Нанков: Близо 624 млн. лева ще достигнат до образователните заведения


По линия на Оперативна програма "Региони в растеж" съвсем 624 млн. лв. ще доближат до просветителните заведения - детски градини, учебни заведения, висши образователни заведения. Ползватели на помощта ще бъдат 72 общини, 3 министерства - на образованието, на културата и на спорта.

Това заяви пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоутройството Николай Нанков.

Той добави, че част от плановете към този момент са завършили, други са в развой на реализация, а има и такива, които ще започват до няколко седмици. Те включват както възобновяване на материалната база, по този начин и рационализация и закупуване на нужната техника за образователния развой.

За първи път в съвсем всяка детска градина се усъвършенства материално-техническата база, обвързвана със спорта на децата - спортните площадки, плувните басейни, спортните салони, акцентира министърът.

Помощта ще бъде употребена от 426 образователни заведения, в които се образоват над 250 хиляди деца, добави Нанков.

Трябва да им е обезпечено както качеството на просветителния развой, по този начин и здравословната, сигурната, безвредната, уютната среда на обитаване в образователните заведения. Мисля, че тези средства по един най-хубав метод ще подкрепят главния ни приоритет в границите на този мандат - образованието, акцентира той./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР