По лев за всеки отработен нощен час или за част

...
По лев за всеки отработен нощен час или за част
Коментари Харесай

Обсъждат лев на час за нощен труд за всички в МВР

По лев за всеки отработен нощен час или за част от него от 22.00 до 6.00 часа ще получават всички държавни чиновници в Министерството на вътрешните работи. Това планува план на заповед на министър Младен Маринов, оповестена за публично разискване.
Според плана е заложено и размерът на спомагателното заплащане за времето разполагаем, за всеки час или част от него да остане 0,10 лева Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които придобият степен " лекар " ще получат 60 лева повече, а тези с научна степен " лекар на науките " – 90 лева Допълнителното заплащане за работа през дните на публични празници, без значение дали съставлява ексклузивен труд или не, ще е в двоен размер, който ще се пресмята вйз основа на месечно заплащане.
В момента чиновниците в Министерство на вътрешните работи получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като нарастването е вследствие на дълго провеждани договаряния и предхождащи ги редица национални митинги, напомня Дарик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР