По крайбрежието ще вали дъжд. На границата дъжд – сняг

...
По крайбрежието ще вали дъжд. На границата дъжд – сняг
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 26 ноември

По крайбрежието ще вали дъжд. На границата дъжд – сняг по пътищата ще има заплаха от заледявания. Видимостта краткотрайно ще е понижена! През деня захлаждането ще продължи и снеговалежите или смесните превалявания от дъжд и сняг ще обзет целия регион. Снежната завивка навътре в региона се чака да доближи 25-30 см.

След като центърът на циклона премине в Черно море, вятърът ще се ориентира от север-северозапад и внезапно и сензитивно ще се усили, поривите му ще доближават 20-25 м/сек, на север от Калиакра и до 30 м/сек!

Късно следобяд вятърът ще се ориентира от запад, още веднъж ще е мощен, само че скоростта му последователно ще понижава. Температурите във вътрешността ще са от минус 2 да плюс 1, по крайбрежието малко по-високи. Вълнението на морето ще се усили, на юг до 3 бала, на север краткотрайно до 4-5 бала. Температурата на морската вода е от 9° до 12°, след мощния западен вятър в залива на Варна е допустимо да се намали.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Ще бъде най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще има виелици и навявания, по обилни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще стартират да стопират, а облачността да се раздира. Температурите ще продължат да се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към минус 4°, на 2000 метра към минус 11°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР