По колко часа спите, момичета? Седем, шест или дори по-малко? Трябва

...
По колко часа спите, момичета? Седем, шест или дори по-малко? Трябва
Коментари Харесай

4 причини защо сънят е важен за горенето на мазнини

По какъв брой часа спите, девойки? Седем, шест или даже по-малко? Трябва да преосмислите времето си за, изключително в случай че се стремите да поддържате добра физическа форма. Вижте за какво в днешната публикация на Страхил Иванов.

Постоянно чуваме какъв брой значим е сънят, само че все пак го възприемаме като загуба на време и не му отдаваме огромно значение. Пренебрегваме го в доста обстановки – избираме да се забавляваме цяла нощ, отхвърляме се от него, с цел да реализираме повече в работата или университета.

Е, за страдание няма по какъв начин да заблудим тялото си – тези взаимни отстъпки със съня костват много скъпо. И то освен за нашето здраве, а и за горенето на мазнини. В тази публикация ще обсъдим тъкмо това – по какъв начин сънят въздейства на отслабването. Гарантирам, че откакто я прочетеш, ще се замислиш много по-добре за качеството на съня си.

Защо сънят е изчезналата връзка, която те дели от мечтаното тяло?

Когато не се наспиваш, приемаш повече калории

Ще го кажа с една дума – хормони .

В дълготраен проект неналичието на сън предизвиква хормонален дисбаланс. Засягат се доста хормони, само че най-важните от позиция горене на мазнини и намаляване са: лептин, грелин и кортизол.

– неговата функционалност е да алармира на тялото ти по кое време би трябвало да ядеш. Когато равнищата на грелин са високи, чувстваш апетит, а когато са ниски – гладът отшумява.

– ролята му е да „ каже “ на тялото ти по кое време да спреш да ядеш. Високите равнища на лептин алармират на мозъка, че си утолен, а ниските – че би трябвало да се нахраниш.

Когато равнищата на тези два хормона се нарушат, метаболизмът и апетитът излизат отвън надзор.

, че при хора, които спят по 5 часа или даже по-малко на нощ, равнището на грелин е с до 15% по-високо, а равнището на лептин е с до 15% по-ниско. В резултат гладът ти се усилва, а когато се храниш, не можеш да се наситиш добре.

също демонстрират, че хората, които не си набират задоволително сън, са по-склонни да избират нездравословни храни, в сравнение с тези, които се наспиват добре. Т.е. сънливият мозък желае нездравословна храна . А от време на време даже 1 час повечко сън е задоволителен, с цел да усъвършенства питателните ни привички.

Едновременно с това неналичието на сън кара организма да създава повече от стресовия хормон – което в допълнение подтиква апетита.

Всички тези фактори са сериозна причина тялото ти да работи срещу теб. А повода е елементарна – в следствие от тях приемаш повече калории, в сравнение с се нуждаеш. Т.е. към този момент не приказваме просто за нулиране на калорийния недостиг, а даже и за калориен остатък. Следователно натрупваш тегло, а не го сваляш. И защото го натруваш по вреден и неконтролиран метод, основната част от това тегло е във формата на мазнини.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР