По казуса с Арабаджиеви, зам.-главният прокурор заяви, че след тяхно

...
По казуса с Арабаджиеви, зам.-главният прокурор заяви, че след тяхно
Коментари Харесай

Вижте Каква Е Била Ролята На Бащата На Тита В Измамната Схема С Нои-Силистра!

По проблема с Арабаджиеви, зам.-главният прокурор съобщи, че след тяхно единодушие могат да бъдат върнати в България в границите на две-три седмици, а в случай че такова не бъде обещано, процедурата може да отнеме няколко месеца.

За разкритата скица за източване на НОИ-Силистра, ще бъдат привлечени шест лица, като обвиняванията ще са за присъединяване в проведена незаконна група, като се чака да бъдат събрани задоволително доказателства и за длъжностно закононарушение.

" Трудността в този случай е, че става въпрос за разбор на доста документи, а това става доста мъчно за три дни ", съобщи Гешев.

Механизмът на измамите е основаване на подправени документи за фиктивен трудов стаж, с цел да се получи оптималната пенсия. Така били получавани документи за стаж в минната промишленост, да вземем за пример. Таксата за това била 10 000 лева, като дебитната карта, по която били превеждани парите, оставала при групата, до момента в който не се натрупа дължимата сума, след което била връщана на държателя си.

" Това минава през съответния клон на Национален осигурителен институт. Шефът на този клон е осведомен с тази скица и е взел участие в групата ", съобщи Гешев.

Фалшифицираните пенсионни досиета били маркирани с абревиатура за " мощно мой човек ", с цел да бъдат придвижени бързо, разкри Гешев.

Тази скица за източване на пенсионните фондове надали е неповторима за Силистра, съобщи зам.-главният прокурор. По думите му, към този момент не може да се каже какви са вредите, нанесени на страната от незаконната група, само че допусна, че ще са обилни, защото тя е работила отдавна.

Не сме бедна страна. Пари има, само че се краде доста, съобщи Гешев.

В случаите с източване на обществената система, страната е способна да запълни пробойните, посочи Гешев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани, откакто е било оказано подпомагане от испанските управляващи. Разчита се на съответни данни, а не на медийни изявления, посочи Иван Гешев.

Основната причина да бъдат арестувани е българската полиция и българската правоохранителна система, съобщи Гешев.

Ако дадат единодушие, Арабаджиеви могат да бъдат върнати в България в границите на 20 дни. Без такова единодушие, процедурата може да отнеме няколко месеца след решение на испанския съд, съобщи Гешев.

Георги Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските управляващи са отдръпнали настояването за арест и екстрадиция, сподели Гешев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР