По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе постоянна

...
По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе постоянна
Коментари Харесай

Иво Масларов, обвиняем в поръчителство на убийството на Станка Марангозова, остава в ареста

По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Иво Масларов, упрекнат дружно с още трима души за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.

Софийския боен съд одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на Масларов към осъщественото закононарушение и го остави в ареста.

Досъдебното произвеждане се води против четирима обвинени, измежду които е и подполковникът от НСО Борис Иванов.

Марангозова беше показно разстреляна от моторист пред дома си до столичната Окръжна болница на 10 октомври 2019 година. Разследващите задържаха като уредник на покушението офицера от НСО Борис Иванов, а като причинител на убийството - Петър Костов.

На Иво Масларов е повдигнато обвиняване, за това, че през 2019 година в съучастничество с Борис Иванов съзнателно е склонил и подкрепил Петър Костов да умъртви Марангозова посредством три изстрела с огнестрелно оръжие в главата ѝ.

Преди дни Масларов беше екстрадиран у нас от Германия, където след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест, е арестуван.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд.

За повдигнатото обвиняване е планувано наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР