По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража

...
По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража
Коментари Харесай

По искане на СРП съдът задържа мъж за използване на неистински документи и за държане на голямо количество оръжия и боеприпаси

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 57-годишен мъж за прилагане на неистинен документи и за държане на оръжия и муниции без съответно позволение.
 
И.С. е притеглен към наказателна отговорност  за това, че в интервала от 02.08.2023 година до 29.08.2023 година в изискванията на продължавано закононарушение с две действия е употребил неистинен документи – саморъчни завети, на които е притурен тип, че съставляват съответни писмени изказвания на двама души, посредством което се дава правото на заместничество на парцели в употребява на избрани лица.
 
И.С. е упрекнат и за това, че на 16.01.2024 година в с. Иваняне е държал огромно количество огнестрелни оръжия и муниции за огнестрелни оръжия без да има съответно позволение за това.
 
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. И.С. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.
 
Състав на Софийски областен съд се съгласи с настояването на наблюдаващия прокурор и наложи на И.С. най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Мярката предстои  на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР