По искане на Районна прокуратура-Габрово, Районен съд-Габрово задържа под стража

...
По искане на Районна прокуратура-Габрово, Районен съд-Габрово задържа под стража
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем за държане на марихуана в изпитателния срок на осъждане за същото

По искане на Районна прокуратура-Габрово, Районен съд-Габрово задържа под стража 32-годишния А.Д.

Той е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 17/18.02.2022 година в дома си в гр. Габрово, без съответно позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, държал високорискови наркотични субстанции – общо 101,97 грама марихуана на стойност 611,82 лева – закононарушение по член 354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

Обвинението против А.Д. е за тежко закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост от 1 до 6 години. Обвиняемият към този момент е осъждан три пъти за такова закононарушение, като при последното от тях, със съглашение от 15.01.2021 година му е наложено наказване отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено за период от 3 години. Настоящето закононарушение е осъществено в този изпитателен период.

Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието на лицето и е налице заплаха то да се укрие и да извърши други закононарушения, заради което Районен съд-Габрово е почел настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на РС-Габрово предстои на обжалване пред ОС-Габрово.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР