По искане на Районна прокуратура – Елин Пелин двама обвиняеми

...
По искане на Районна прокуратура – Елин Пелин двама обвиняеми
Коментари Харесай

Още двама от обвиняемите за разпространение на педофилски материали остават в ареста

По искане на Районна прокуратура – Елин Пелин двама обвинени от с. Нови хан за разпространяване на нецензурен материали с присъединяване на малолетни лица остават в ареста.

С.Г. (на 42 години) и Цв.Г. (на 40 години) са братя и са привлечени към наказателна отговорност за осъществено закононарушение, което е с изключителна степен на социална заплаха.

Деянието е квалифицирано по член 159, алинея 4, т. 1, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

По-рано през днешния ден съдилищата в Стара Загора и Девня оставиха в ареста други двама от упрекнатите за разпространяване на педофилски материали.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства за това, че в жилище в с. Нови Хан, община Елин Пелин, С.Г. и Цв.Г. разпространявали до безграничен кръг консуматори на интернет нецензурен материали - клипове и фотоси, за основаването на които са употребявани лица с неустановена идентичност, очевидно изглеждащи като ненавършили 18-годишна възраст, показват от прокуратурата.

За задачата С.Г. употребявал портативен компютър и мобилен телефон, чрез конфигурирани стратегии – Bit Torrent клиенти, и посредством профил в е-поща.

Неговият брат – обвиненият Цв. Г., правил незаконното действие посредством мобилен телефон и програмата за продан на незабавни известия Telegram.

По делото са осъществени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания на материални доказателства, направена е компютърно-техническа експертиза, разпитани са очевидци. Установени са голям брой мултимедийни файлове и файлове с нецензурен изображения на малолетни и малолетни лица. Открити са конфигурирани приложения, употребявани за тяхното разпространяване до други лица.

Съдът одобри доводите на Районна прокуратура – Елин Пелин за съществуване на обосновано съмнение за авторството на незаконното действие. Съществува действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение, да осуетят разкриването на обективната истина по делото и да се укрият.

Обвиняемите С.Г. и Цв.Г. са арестувани на 18.11.2022 година в границите на огромна интервенция за откриване на мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст. Тя се организира в няколко града в страната с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

Разследването продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР