По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение

...
По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Решетки за турчин, спипан с контрабандно злато от наши митничари

По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на турския жител Е.П. Той е упрекнат за това, че контрабандно е пренесъл през границата на страната 1412 грама злато. Престъплението е осъществено на 19.01.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово “, оповестиха от Прокуратурата.

По време на следствието е открито, че златото се е намирало в кабината на товарен автомобил, ръководен от обвинения. Той е дошъл към 3 часа след среднощ на трасе за входящи в страната товарни коли. Според показаните документи е превозвал мебели и други артикули от Турция за Румъния през България.

Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна инспекция, при която митническите чиновници откриват в кабината на водача 4 пакета, увити с черно тиксо. Пакетите са били укрити във фабрична празнина под ледник, подложен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски произведения. Според експертизата, направена от експерт, изделията са направени от 14 карата злато и са на обща стойност 115 842 лв.. Контрабандните златни украшения са конфискувани.

Определението на Окръжен съд-Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР