По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи задържане

...
По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста активиста на ПП за отглеждане на канабис

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът дефинира „ задържане под стража “ за 33-годишен мъж, обвинен за държане за разпространяване на наркотични субстанции и за развъждане на растения от рода на конопа.

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за мъж на 33 години, притеглен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични субстанции без позволение за разпространяване и за развъждане на растения от рода на конопа.

П.П. беше арестуван за период до 72 часа, откакто на 18 септември 2023 година при планувани оперативни и процесуални дейности била разкрита високотехнологична оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа.

Тя се помещавала в остаряла стопанска сграда в село Млада армия, община Ветрино, като там имало и уреди за извличане на марихуана и подготовка за разпространяването й.

Оранжерията била снабдена с генератори за електрическа сила, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко належащо за развъждането на растенията. От мястото били конфискувани към 1000 стръка коноп в друг етап на напредък, както и над 2 кг суха тревиста маса.

След като Окръжен съд – Варна изслуша доводите на прокуратурата, реши, че настояването за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 33-годишния мъж е  основателно и остави П.П. в ареста. Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР