По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив днес съдът определи

...
По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив днес съдът определи
Коментари Харесай

Задържаха румънец, превозвал мигранти и опитал да подкупи полицаи край Пловдив

По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив през днешния ден съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 33-годишен румънец. Той е притеглен като обвинен за това, че на 31 август 2023 година, на пътен възел „ Орта хан “ в землището на Цалапица е подкрепил 9 сирийци, от които пет малолетни лица, да преминат нелегално през страната. Деянието е осъществено посредством потребление на автомобил.
Прочетете още
Той е притеглен и като обвинен и за това, че на същата дата и място е дал рушвет в размер на 40 евро на полицейски чиновник, с цел да не извърши инспекция на управлявания от него лек автомобил.

На 31 август 2023 година край  полицейски чиновници спрели за инспекция лек автомобил, марка „ Фиат “, ръководен от подсъдимия. Колата се движела в посока София. Те открили, че в нея се намирали деветима чужденци, всички мъже, жители на Сирия. Петима от тях били малолетни, а водачът предложил рушвет от 40 евро на полицейски чиновник, с цел да не извърши инспекция на колата. Служителят на Министерство на вътрешните работи не взел парите и неотложно бил известен дежурен проверяващ служител на реда.

Определението на Окръжен съд – Пловдив предстои на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР