По инициатива на TISPOL - европейската мрежа на службите на

...
По инициатива на TISPOL - европейската мрежа на службите на
Коментари Харесай

Цяла седмица акция „скорост“по пътищата в страна


По самодейност на TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция, от през днешния ден до 27 август на територията на всички държави-членки ще бъде осъществен засилен надзор по съблюдаване на позволената оптималната скорост за придвижване. Което значи, че деен надзор ще има и по българските пътища. Традиционно, по време на акцията, с изключение на за превишаване на позволената скорост за придвижване, ще се прави и надзор за съществуване на годна наложителна застраховка "Гражданска отговорност” на автомобилистите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Нарушенията, свързани с превишаване на позволената скорост за придвижване, са постоянно срещано събитие във всички европейски страни и са приети като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни катастрофи и гибел по пътищата в Европа, регистрират от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с максимален дял за злополуките по виновност на водачите. По този индикатор данните за България са над междинното равнище спрямо държавите-членки на Европейския съюз. Именно по тази причина реализирането на засилен надзор по съблюдаване на скоростните режими е от извънредно значение за подобряването на пътната конюнктура и понижаване на жертвите по пътищата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР