По инициатива на областния управител – г-н Валери Сарандев и

...
По инициатива на областния управител – г-н Валери Сарандев и
Коментари Харесай

Полиция, кметове и областна управа в Пиринско обсъдиха съвместната работа с бежанците, по-доброто взаимодействие и организацията на събора Пирин пее

По самодейност на регионалния шеф – господин Валери Сарандев и шефа на ОДМВР – старши комисар Георги Кандев, през днешния ден в Благоевград се организира среща сред управленията на Областна администрация- Благоевград, ОДМВР- Благоевград и кметовете на общини от региона. Целта на взаимното мероприятие е възстановяване на взаимоотношението на локалната и държавна власт и органите на полицията по места.
Дневният ред на срещата включваше 3 точки: взаимоотношението на органите на ОДМВР и общините в Област Благоевград, въпроси, свързани с бежанците от Украйна и трета точка сложи акцент на организационните въпроси, свързани със 60-годишния празник на събора „ Пирин пее “.
Първата точка, която се разиска бе взаимоотношението на органите на ОДМВР и общините в Област Благоевград, като бяха сложени акценти на видеонаблюдението в градовете, безстопанствените животни, приложимост и разпространяване на наркотични субстанции, паркирането, просията и положението на пътната мрежа. В тази връзка, шефът на ОДМВР – старши комисар Георги Кандев увери представителите на локалната власт, че незабавно ще бъде изработен разбор и отчет до управлението на Министерство на вътрешните работи, след което ще бъдат подхванати нужните дейности за разрешаване на проблемите.
По отношение на бежанската вълна в България, господин Сарандев срещна присъстващите с най-актуалната информация за региона и изиска подпомагане от всички общини за обезпечаване на една добра организация и връзка сред Областна администрация и обособените общини, с цел да бъде основана оперативна координационна група. Областният шеф се ангажира, когато разполага с по-подробна информация по отношение на изясняване на статута на бежанците, издаването на нужен документ и други въпроси, да даде нужната информация на всички общини.
Във връзка с провеждането на 60-годишния празник на събора „ Пирин пее “ тази година, по време на срещата съумяха единомислещо да се гласоподават оперативното бюро, съставът на журито, както и патронът на 16-то издание на фолклорния събор.
Присъстващите показаха признателност към регионалния шеф и шефа на ОДМВР за организирането на срещата, каквато, по думите им, не се е провеждала от доста години, и пожелаха това да е началото на една самодейност, която да се трансформира в традиция.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР