По инициатива на министъра на културата Атанас Атанасов 160 ученици

...
По инициатива на министъра на културата Атанас Атанасов 160 ученици
Коментари Харесай

160 деца ще бъдат в публиката за концертите на фолклорния ансамбъл „Филип Кутев“ в зала 1 на НДК

По самодейност на министъра на културата Атанас Атанасов 160 възпитаници ще имат безвъзмезден достъп до спектаклите във връзка 70-ата годишнина на отбор „ Филип Кутев “.

Идеята на министъра е разноските за обичайните кошници с цветя като формален привет и признателност да бъдат пренасочени в закупуване на билети и обезпечаване на достъп на възпитаници от разнообразни учебни заведения и паралелки по изкуства до оптимално необятен набор от културни събития.
„ Всичко стартира с дребни стъпки. Няма по-голяма поддръжка за един създател от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, визитата на културно събитие е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и използван тази концепция за целия културен календар,  освен в София “, споделя министър Атанасов.
Деца от Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “, Национална гимназия за приложни изкуства „ Свети Лука ”, Национално учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров ” и фолклорните паралелки към 144 СУ „ Народни будители ” ще имат безвъзмезден достъп до събитието.
Концертите, отдадени на значимия празник, стартират от през днешния ден и в трите следващи дни ще бъдат с друга тема и идея –„ Началото “, „ Пътят “ и „ Наследството “. Специални посетители на сцената ще бъдат ансамблите „ Пирин “ и „ Тракия “, както и възпитаници от Националното учебно заведение за танцово изкуство, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев ”, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР